Het is tijd voor een herdefiniëring van het begrip Wellness

Annemarie Wortman en Kimmo Jacobs organiseren op zaterdag 11 juni 2016 op het dak van het net geopende Zoku Amsterdam het launching event van Global Wellness Day: ‘the New Wellness’. Speerpunt is om de belangrijke missie van Global Wellness Day onder de aandacht te brengen en te laten zien dat het begrip wellness een grote transformatie aan het doormaken is.

Het is tijd voor een herdefiniëring van het begrip wellness. Wij geloven dat in de wereld van vandaag wellness de kracht heeft om de manier waarop we ons leven leven volledig te transformeren. Het is een concept zo rijk aan mogelijkheden dat elke vorm van wellness denkbaar – of het nu fysiek, mentaal, spiritueel, ecologisch of op de werkplek is – van grote invloed is op hoe we ons leven leven; van de producten die we kopen tot de plekken waar wij werken, verblijven, wonen en ‘spelen’.

wellness

HET EVENT ‘THE NEW WELLNESS’

Tijdens het event gaan diverse sprekers, die de ‘New Wellness Industry’ vooruit bewegen, de dialoog aan door middel van korte lezingen over de trends, positieve invloed, rol en toekomst van de Wellness industrie.

Deelnemers aan het event kunnen ook actief meedoen met diverse wellness activiteiten in het gebouw van Zoku Amsterdam, zoals een workout van het eerste boutique fitness concept van Nederland: HIGH45; een Detox your Nose workshop van AbelOrganics; de pop-up Soulkick™ van Yogay; Massages van het Zoku Treatment-Room Team; Meditatie Sessies; Stadswild Yoga en NailsofBliss Experiences.

Dance for Health geeft in samenwerking met het Nationale Ballet Amsterdam aan het launching event een hele bijzondere invulling van het begrip wellness. Dance for Health laat met hun baanbrekende wellness workouts voor patiënten met Parkinson, Reuma en MS zien dat patiënten door middel van beweging kunnen kijken naar mogelijkheden in plaats van beperkingen, naar kansen in plaats van problemen.

Voor meer informatie kijk je op www.globalwellnessday.nl/event/

WELLNESS

NEDERLAND DOET OOK MEE MET GLOBAL WELLNESS DAY

Zaterdag 11 juni 2016 staat in het teken van de 5de Global Wellness Day (GWD) die over de hele wereld zal worden gevierd, vanaf zonsopgang in Nieuw-Zeeland tot zonsondergang in Hawaii. Op meer dan 3000 locaties in 100 landen, worden gratis wellness activiteiten georganiseerd om miljoenen mensen te helpen doen beseffen dat één dag je leven kan veranderen.

“Wij zijn gevraagd door Belgin Aksoy – oprichter van GWD -, om deze internationale sociaal maatschappelijke beweging in Nederland te lanceren, met als doel ook in Nederland het bewustzijn omtrent wellness te versterken en mensen te inspireren en aan te zetten tot het maken van gezonde lifestyle keuzes. ”, aldus de Nederlandse Global Wellness Ambassadeurs Annemarie Wortman en Kimmo Jacobs.

DOEL VAN GLOBAL WELLNESS DAY

“Wanneer er geen fundamentele verandering komt, gericht op een meer gezonde en vitale levensstijl, stevenen we af op een samenleving die door de gestegen kosten van verzuim en gezondheidszorg niet meer betaalbaar is. Een vergrijzende bevolking, alsmaar toenemende gezondheidszorg kosten en een epidemie van levensstijl gerelateerde ziekten zijn de belangrijkste redenen voor de crisis die gaande is in de gezondheidszorg.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste van deze levensstijl gerelateerde ziekten – en de daaruit voortkomende kosten – grotendeels kunnen worden voorkomen door veranderingen in de levensstijl van mensen. Daar kan wellness een grote rol in spelen en is de reden waarom wij ons inzetten voor Global Wellness Day. Wij geloven dat Wellness de beste preventieve geneeskunde is.” aldus Annemarie Wortman en Kimmo Jacobs.

Share this Post