GLOBAL WELLNESS DAY nu ook in Nederland

GLOBAL WELLNESS DAY op zaterdag 11 juni voor het eerst in Nederland
‘Eén dag kan je leven veranderen’

global wellness day

Zaterdag 11 juni 2016 staat in het teken van de 5de Global Wellness Day (GWD) die over de hele wereld, vanaf zonsopgang in Nieuw Zeeland tot zonsondergang in Hawaii, zal worden gevierd.

Het doel van Global Wellness Day is het bewustzijn omtrent wellness te versterken en mensen te inspireren en aan te zetten tot het maken van gezonde lifestyle keuzes “ aldus de Nederlandse Global Wellness Ambassadeurs Annemarie Wortman en Kimmo Jacobs.

Het internationale netwerk van 70 Global Wellness Day Ambassadeurs laat weten dat wereldwijd op meer dan 3000 locaties in 100 landen gratis wellness activiteiten (zoals yoga-, kettlebell-, pilates- en dans lessen; meditatie- ademhalings en mindfullness sessies en voedings- en beauty workshops etc.) worden georganiseerd om miljoenen mensen te helpen doen beseffen dat één dag je leven kan veranderen.

Global Wellness Day is als geesteskind van Belgin Aksoy in 2012 in Turkije als non profit organisatie opgericht. Belgin, zelf eigenaresse van een Spa in Turkije en overlevende van kanker, zag de noodzaak van een Global Wellness Day. Haar idee werd in een razend tempo wereldwijd door leiders uit de hospitality & wellness industrie opgepakt en is zeer snel uitgegroeid tot een internationale sociaal maatschappelijk beweging. Voor het eerst wordt dit jaar, op zaterdag 11 juni, ook in Nederland ‘Global Wellness Day’ gevierd.

Doel van Global Wellness Day

“Wanneer er geen fundamentele verandering komt, gericht op een meer gezonde en vitale levensstijl, stevenen we af op een samenleving die door de gestegen kosten van verzuim en gezondheidszorg niet meer betaalbaar is. Een vergrijzende bevolking, alsmaar toenemende gezondheidszorg kosten en een epidemie van levensstijl gerelateerde ziekten zijn de belangrijkste redenen voor de crisis die gaande is in de gezondheidszorg. Uit onderzoek blijkt dat de meeste van deze levensstijl gerelateerde ziekten – en de daaruit voortkomende kosten – grotendeels kunnen worden voorkomen door veranderingen in de levensstijl van mensen. Daar kan wellness een grote rol in spelen en is de reden waarom wij ons inzetten voor Global Wellness Day. Wij geloven dat Wellness de beste preventieve geneeskunde is, zeggen de Nederlandse Global Wellness Ambassadeurs Annemarie Wortman en Kimmo Jacobs.

Save the Date en Doe Mee op zaterdag 11 juni!

Samen met Belgin Aksoy roepen Annemarie en Kimmo alle wellness professionals van Nederland op Global Wellness Day op 11 juni aanstaande te ondersteunen door een gratis wellness activiteit te organiseren die je gratis mag aankondigen op de website en social media kanalen van GWD Nederland. Of laat zien dat je GWD steunt en maak een foto van jezelf met Aksoy’s ingenieuze maar eenvoudige roze peddel “Ik Zeg Ja tegen Wellness” en deel die op je eigen social mediakanalen en die van Global Wellness Day. De peddle is eenvoudig te downloaden op www.globalwellnessday.nl/pers-informatie/

Verschillende health en wellness professionals, zoals sportscholen, yoga teachers, schoonheidsspecialisten, lifestyle coaches en zelfs dansers (!) doen al mee in Nederland met gratis activiteiten op zaterdag 11 juni om zoveel mogelijk Nederlanders met Wellness in aanraking te laten komen en Global Wellness Day te vieren. Doe ook mee! Voor meer informatie en contact zie www.globalwellnessday.nl/hoe-doe-ik-mee/

global wellness day

Launching Event van Global Wellness Day Nederland

Global Wellness Ambassadeurs Annemarie Wortman en Kimmo Jacobs organiseren op 11 juni voor de pers en wellness professionals het officiele launching event van Global Wellness Day Nederland in samenwerking met Zoku; een nieuwe categorie in de Amsterdamse hotel markt. Het event staat in het teken van de ‘New Wellness’ met inspirerende sprekers, coole workouts, wellness trends, healthy ‘fast food’, juices en cocktails, dans en meditatie en kan je kennis maken met leuke nieuwe producten en initiatieven die de wellness wereld vooruit bewegen. Voor meer informatie; www. globalwellnessday.nl/event.

Ambassadeurs Global Wellness Day Nederland

Annemarie Wortman en Kimmo Jacobs van ConsumingPassions zijn Nederlandse Ambassadeurs voor de Global Wellness Day. Samen hebben zij de taak op zich genomen om vanuit één inspirerende en gezamenlijke missie de boodschap van de GWD over Nederland te verspreiden. ConsumingPassions is een concept en project bureau gespecialiseerd in wellness & hospitality vraagstukken.

Share this Post